Herbie

Herbie

Herbie is een eigenzinnige en ondeugende Volkswagen Kever uit de stal van Walt Disney. De originele Herbie kwam in 1963 uit de Duitse Volkswagen-fabriek. Deze Kever heeft inmiddels de harten van velen gestolen.

Parelwit met chique kleurige belijning op de motorkap, nummer 53 op zijn klep. Zo lijkt hij op iedere andere Volkswagen Kever. Maar hij is magisch… hij is snel… superslim… en hij bezit het karakter van een echte kampioen!

Onze Herbie komt uit 1973, is een origineel Nederlandse auto en is de afgelopen jaren in oude glorie hersteld.

Ik heb interesse in Herbie

1302L

Deze Kever is pas sinds april 2020 bij ons, maar rijdt al sinds 1970 rond. Dit model is alleen van augustus 1970 tot augustus 1972 gebouwd. Deze 1302 (en 1303) modellen werden door Volkswagen zelf (vooral in Amerika) Superbeetles genoemd.

Dit model Kever heeft een MacPherson voorwielophanging, een kortere draaicirkel (ondanks dat de wielbasis 20cm langer is) en een ongeveer verdubbelde bruikbare bagageruimte (260 liter ipv 140 liter) onder de voorklep. Dit laatste was te danken aan de betere positionering van het reservewiel. Het reservewiel wordt in een Superbeetle plat neer gelegd, dit is mogelijk omdat er geen vooras in de weg zit.

De toevoeging L staat voor Luxe. Het houdt onder andere in dat de auto een betere geluidsisolatie, achteruitrijlampen, een tweetraps-aanjager, (kunst)leren bekleding, en een ruitenwisser met twee snelheden heeft.

Kortom, na 50 jaar nog steeds het neusje van de zalm!

Ik heb interesse in de 1302L

1302L