Herbie

Herbie

Herbie is een eigenzinnige en ondeugende Volkswagen Kever uit de stal van Walt Disney. De originele Herbie kwam in 1963 uit de Duitse Volkswagen-fabriek. Deze Kever heeft inmiddels de harten van velen gestolen.

Parelwit met chique kleurige belijning op de motorkap, nummer 53 op zijn klep. Zo lijkt hij op iedere andere Volkswagen Kever. Maar hij is magisch… hij is snel… superslim… en hij bezit het karakter van een echte kampioen!

Onze Herbie komt uit 1973, is een origineel Nederlandse auto en is de afgelopen jaren in oude glorie hersteld.

Ik heb interesse in Herbie

1302L

Deze Kever is pas sinds april 2020 bij ons, maar rijdt al sinds 1970 rond. Dit model is alleen van augustus 1970 tot augustus 1972 gebouwd. Deze 1302 (en 1303) modellen werden door Volkswagen zelf (vooral in Amerika) Superbeetles genoemd.

Dit model Kever heeft een MacPherson voorwielophanging, een kortere draaicirkel (ondanks dat de wielbasis 20cm langer is) en een ongeveer verdubbelde bruikbare bagageruimte (260 liter ipv 140 liter) onder de voorklep. Dit laatste was te danken aan de betere positionering van het reservewiel. Het reservewiel wordt in een Superbeetle plat neer gelegd, dit is mogelijk omdat er geen vooras in de weg zit.

De toevoeging L staat voor Luxe. Het houdt onder andere in dat de auto een betere geluidsisolatie, achteruitrijlampen, een tweetraps-aanjager, (kunst)leren bekleding, en een ruitenwisser met twee snelheden heeft. Kortom, na 50 jaar nog steeds het neusje van de zalm!

Laat je niet afschrikken door deze retro patina look. Door deze uitstraling rijd jij in een stoere blikvanger. Net weer wat anders dan ‘normaal’ waardoor omstanders wat langer naar je zullen staren.

Ik heb interesse in de 1302L

1302L

Pick-up

T2a, “Early Bay”, pick-up

Dit exemplaar is in ons bezit sinds 2019. Deze prachtige pick-up komt uit 1969. In Duitsland gemaakt en rechtstreeks vanaf de productielijn naar Italië. Door de Italianen gebruikt als schildersbus tot 2015.

Zie je het al voor je. Na een lange dag schilderen een heerlijk rood wijntje, zittend op de achterbak de zon onder zien gaan. Ook de bus heeft wel eens een likje verf met de kwast gehad.

De Volkswagen pick-up in matte lichtblauwe lak is voorzien van neerklapbare zijpanelen waardoor deze ook perfect in te zetten is als foodtruck, koffiebar en dj-booth. Door de ruime laadbak kun je ook in stijl met je surfboard naar het strand.

Ik heb interesse in deze T2a pick-up

Porsche Boxster cabriolet

Deze sportwagen is de nieuwste van onze vloot. Even lekker het gas intrappen of heerlijk touren het kan beide met deze Porsche. 
 
De auto komt uit 1997 en heeft een snelle 2,5L motor. Met zijn sportieve uiterlijk en de kap naar beneden (elektrisch) trek je veel bekijks. Het is een tweezitter dus geniet een dagje met je partner of een goede vriend(in). 
Rijden in deze auto kan met elk weer-type. Droog en vanaf 10 graden dan gaat de kap open. Wat kouder of nat weer dan kan de kap dicht en de stoelverwarming aan. 
Ik heb interesse in de Porsche Boxster

Boxster

T2a

Volkswagen T2a deluxe

Wie kent ze niet? De Volkswagen ‘’hippie” busjes. Maak kennis met onze retro Volkswagen T2a Deluxe uit 1971. Wanneer je de bus in de two-tone kleuren lichtblauw/wit voorbij ziet rijden waan je jezelf al op het strand. 
 
De bus uit 1971 heeft een betrouwbare luchtgekoelde 1600 motor en loopt als een zonnetje. Gezellig met het gezin een dagje toeren of met je vrienden naar het strand, in deze bus is het een feestje. 
Mensen zullen naar je zwaaien en toeteren want iedereen is gek op deze bus. Geschikt voor 5 personen (bestuurder + 4)
Ik heb interesse in deze T2a